donderdag 13 juni 2013

Marion heeft mij, Robbie dus, gevraagd om de blog te updaten..................

Op woensdagavond kreeg Marion weer bloedingen, niet zo heftig als de vorige keer, maar toch uit voorzorg na telefonisch overleg toch maar naar het AZM gegaan.
Eenmaal daar was het bloeden vrijwel gestopt maar leek het toch veiliger om de nacht daar te blijven.
Ja ze heeft dus weer een nacht in het ziekenhuis gelegen.
Voor donderdag 13 juni hadden we toch afspraken met de radiotherapeut en onze oncoloog.
Om 9.10u heeft ze de vijfde bestraling gehad, direct daarna gesprek met de radiotherapeut. Deze gaf aan dat het effect van de bestralingen (het stoppen van de bloedingen) vaak langer op zich laat wachten. De bestralingen dienen ervoor te zorgen dat het tumorweefsel gaat verlittekenen (zo noemde hij dat). Vervolgens hadden we een afspraak bij de oncoloog maar omdat Marion opgenomen was kwam hij naar de afdeling.
Toen dr. Lalisang (de oncoloog) er was gaf hij aan dat er diezelfde middag in het multidisciplinair team over Marion haar behandelmogelijkheden zou worden gesproken. Inmiddels was het beter om te wachten op die uitslag en in de tussentijd twee porties bloed bijgezet te krijgen. Haar hb-niveau was nog te laag. Toen de eerste zak bloed aan het inlopen was kregen we verslag van het overleg. Doel blijft het bloeden te stoppen.
- Opereren (chirurgie dus) doen ze vanwege de complexiteit (endeldarm zit ertegen aan) liever niet. Zou ook een stoma betekenen
- Chemokuur is uitgesloten (jullie weten waarom)
- Bestralingen gaan gewoon door
- Het bloedvat opzoeken wat voor de bloeding zorgt (via de lies) en dit bloedvat met een "propje" afsluiten, embolisatie heet dat.
Deze laatste mogelijkheid, embolisatie, stelt het team voor om toe te passen als het bloeden door de bestralingen niet stopt.
Wij werden nogal hard geconfronteerd met het feit dat er vanuit medisch oogpunt alleen een verlenging van je tijd op aarde aan de orde is.
Met andere woorden, ga er nu over nadenken wat je wilt als je niet meer zo fit en gezond bent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wil je nog gereanimeerd worden of naar de intensive care gebracht worden als het helemaal fout gaat ??
Hoe doe je dat ?
Marion heeft me vragen gesteld waar ik liever (nog) geen antwoord op wil geven. Hoe neem je afscheid als het zover is ??
Maar voorlopig is Marion er nog goed aan toe, relatief gezien natuurlijk en we zijn ervan overtuigd dat wonderen bestaan.
De bestraling gaat de tumor laten verdwijnen, wij blijven daarin vertrouwen.
Toen de tweede zak bloed erin zat mochten we naar huis.
Ze was moe toen we om 20.00u thuiskwamen en is om 21.00u naar bed gegaan.
Ik heb op haar verzoek nog even geblogged en ga ook zo slapen.
Morgen, vrijdag dus gaat ze voor de zesde bestraling.
We houden jullie op de hoogte.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de update.
    Heel veel sterkte & liefs!
    Liefs, Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marion en Rob,
    Mijn gedachten gaan vaak naar jullie uit en ik kan het niet genoeg zeggen, ik hou van jullie! Op deze winderige zaterdagmiddag stuur ik jullie zonnekracht! En natuurlijk neem ik jullie beide dagelijks mee in meditatie.
    Manfred en ik gaan morgen zingen tijdens de week van de duurzaamheid in Beesel en we zingen dan heel graag het mooiste lied voor jullie. Mooi weekend en tot gauw!
    Liefs Ira

    BeantwoordenVerwijderen