woensdag 2 februari 2011

Verhuisd van Orbis Sittard naar AZM Maastricht

Geschreven door Robbie:

Op uitdrukkelijk verzoek van dr. Haest (Gynaecoloog) en dr. Peters (Oncoloog) is Marion vandaag naar het AZM gebracht. Daar zijn de mannen die haar op 5 januari geopereerd hebben druk in de weer geweest wat nu de beste manier is om de vochtophoping, achterin het bekken, te verwijderen. Meerdere buizen bloed zijn afgenomen en de een na de ander stond in Maastricht naast haar bed. Morgen donderdag dus gaan ze in eerste instantie een punctie, onder CT-scan begeleiding, uitvoeren om het vocht aan te prikken. Komt er dan heldere vloeistof uit, is het urine, wanneer er troebele (ontstekingsweefsel) vloeistof uitkomt zullen ze een drain aanleggen. Lukt deze punctie niet dan zullen ze chirurgisch ingrijpen, via zijkant van de buik, onder narcose (operatie dus) dr. van Gorp (de operateur van 5-1-2011) geeft aan dat die kans heel klein is. Marion haar koorts begon vanavond te dalen en de uitslag die er wel heel heftig uitzag is ook aan het minderen. Haar bloedwaardes waren dermate laag dat ze twee zakken bloed heeft gekregen, dat er zomaar bloed in je komt via de infuuslijn vond ze erg vreemd. Ze heeft moeite de moed erin te houden en voelt zich een dweil. Morgen meer !

3 opmerkingen:

  1. dag lieve schat,
    Tjonge jonge zeg. Vind het wel heel bijzonder dat jullie toch steeds de blog bijhouden om de steunende achterban op de hoogte te houden van de situatie. Vind het tevens ongelooflijk wat een mens kan overkomen. Denk je alleen nog de chemo te verwerken en dan is het klaar, krijg je deze shit er nog allemaal bij. Gelukkig hebben jullie de positieve kracht om ook dit tot een goed einde te brengen.Hoop nu wel dat dit toch echt het laatste is wat er ff bijkomt. Ga jullie toch weer alle kracht en sterkte toewensen om alles aan te kunnen vechten en te verwerken. En als alles achter de rug is kunnen jullie iedereen laten zien dat kracht en doorzettingsvermogen van 2 ongelooflijk positieve mensen mee heeft gewerkt aan de genezing. Dikke kus en nog dikkere vriendenknuffel van ron en kelly stan en shanay. tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve schattebout, ik hoop dat als ze het vocht hebben afgetapt je je weer wat beter voelt, ik denk dat dat heel erg zal opluchten. Hou vol sweetie, er komt echt een tijd dat je je beter voelt!!!! xx dikke knuffels voor jullie tweetjes

    BeantwoordenVerwijderen