maandag 20 december 2010

Mijn darmen zijn schoon!!!!!! Professor Kruitwagen in Maastricht gaat verder met me aan de slag.

Hallo lieve iedereen, daar ben ik weer!

Goed nieuws van dr. Haest, mijn darmen zijn helemaal schoon en er zijn dus geen verdere uitzaaiingen geconstateerd!!! Hier zijn we heeeeeeeel erg blij mee!!!

De geleerden zijn er nog steeds niet helemaal uit wat de verdere behandeling moet gaan worden. Mijn kanker is een zeldzame vorm en derhalve gaan ze zeer zorgvuldig te werk. Omdat professor Kruitwagen in Maastricht gespecialiseerd is in endometriose kanker gaat dr. Haest mij aan hem overdragen. Aanstaande donderdag worden we in Maastricht verwacht. Dr. Haest vertelde dat er is gesproken om me eventueel nog een keer te opereren om dan het hele buikvlies en het stuk van de darmen waar de puntjes op zitten te verwijderen. Op deze manier worden alle puntjes die er nog zitten verwijderd. Hij gaf echter aan dat het niet zeker is dat dit gaat gebeuren maar dat prof. Kruitwagen ons daar meer over kan vertellen. Het idee om nog een keer zo'n zware operatie te moeten ondergaan bracht me even in tranen maar het idee dat alle kwaadaardigheid er dan uit is is ook geruststellend.

We gaan het donderdag horen. To be continued!

Ik kom mijn dagen goed door, pieker weinig en kan erg genieten van alles wat er wel is. Ik laat me nog steeds goed verzorgen door Rob, haha. En geniet van alle aandacht, bloemen, kadootjes, engeltjes, bezoekjes, kaarten, warmte en liefde om me heen. Ik lees veel, heb al stapels Margriet, Libelle, Happinez, Flow, Mind en Psychologie tijdschriften gelezen. Ben nu wel weer dusdanig geconcentreerd dat ik me in boeken kan gaan verdiepen. Ik voel me verder prima, de wond geneest erg goed en ik ben best wel fit. Ik slaap overdag bijna niet, maar rust wel heel veel en luister een aantal malen per dag een geleide meditatie waarmee ik mijn niet gezonde cellen wegstuur. Ben afgelopen zaterdag mee geweest naar het Kerstconcert van het Brunssums mannenkoor en vanochtend al weer met Rob naar de supermarkt gelopen door de sneeuw. Heerlijk! En na maanden veel te hoog te zijn geweest is mijn bloeddruk nu weer helemaal ok, zelfs aan de lage kant (zie zwarte sterren als ik te snel opsta). Ik mag mijn bloeddruk medicijnen gaan halveren! 

Dikke kus aan iedereen die dit leest! Tot donderdag!

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed nieuws! Ik moet zeggen dat ik toch wel in de rats heb gezeten. Maar dit is erg positief. Als je een nieuwe operatie moet ondergaan zal dat zeker geen pretje zijn, maar het heeft geen zin op de dingen vooruit te lopen. Eerst even donderdag afwachten. Alles een voor een.
    Het doet me goed te lezen dat je als altijd kunt genieten van de dingen om je heen en positief blijft. We volgen je met zijn allen en wachten het verslag van donderdag maar weer af. Een dikke knuffel van ons allemaal. Pim, Paul en kids

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "ik ben mijn glimlach kwijt
    maar wees gerust:
    de paardebloem heeft hem."

    Bovenstaand gedichtje komt uit de vertelling "de paardebloem bewaart mijn glimlach" van Thich Nhat Hanhs boekje 'Iedere stap is vrede'. Morgen stuur ik je de hele vertelling toe!

    Voor nu een stevige knuffel,
    liefs Ira

    BeantwoordenVerwijderen