maandag 17 januari 2011

Oncologie Orbis Sittard en Tegenkracht!

Gistermiddag een uurtje naar de carnavalsbeurs bij Schobben geweest. Een aantal bekenden zagen me voor het eerst sinds alle operaties en kwamen me knuffelen.
Rob en ik hadden een heel mooi moment. We werden door Marleen (die in de halve finale van het LVK staat) en Carmen meegenomen naar de keuken, we moesten even meekomen voor een verrassing. Daar aangekomen vertelde Marleen met tranen in haar ogen dat ze ons 2 kaarten voor het LVK wou aanbieden zodat we met haar meekonden. Ook ik schoot weer eens vol van zoveel liefdevolness (he nieuw woord, verzin ik ter plekke :-)) Moet even kijken hoe ik er aan toe ben 18 februari na 2e chemo en kaal kopje ed, maar als het enigszins gaat sta ik er tussen!

Vanochtend de afspraak bij de oncoloog dr. Frank Peters in Sittard. Mijn ex-zwager Jos had hem gisteren gebeld dus ik werd met open armen ontvangen :-) Mijn operaties besproken, de chemo in grote lijnen besproken, gewogen, gemeten en mijn buik nogmaals betast (de wond zag er goed uit!) en weer naar buiten met een afspraak bij de oncologisch verpleegkundige en een aanvraag om direct bloed te gaan prikken. Aanstaande donderdag om 08:15 worden we verwacht bij de oncologisch verpleegkundige. Tijdens deze afspraak van een uur worden we helemaal bijgepraat over de chemo en krijgen we ook te horen wanneer ik ga beginnen (waarschijnlijk volgende week).
Ondanks dat ik er best goed in zit krijg ik toch iedere keer weer een mokerslag om mijn oren als er wordt gesproken over het feit dat eierstokkanker vaker wel dan niet terugkomt. Ook dr. Peters bevestigde dit weer. Mijn uitdaging is om vast te blijven houden aan de overtuiging dat ik bij de zeer selecte groep zal gaan horen waarbij het niet terugkomt en dat ik de rest van mijn leven kankervrij ga blijven!

Vanochtend heb ik gesproken met Matijs Jansen van Tegenkracht. Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan.
Ik was Tegenkracht tegengekomen op internet en heb mezelf aangemeld omdat ik niet wil dat mijn conditie nog meer achteruit gaat de komende periode. Door mijn hardlopen was mijn conditie goed op peil. Ik ben er ook van overtuigd dat dit er mede voor heeft gezorgd dat ik beide operaties goed heb doorstaan. Echter, mijn hartslag in rust is aardig aan het oplopen dus mij is er alles aan gelegen om mijn conditie weer wat op te krikken. Tegenkracht organiseert eerst een medische keuring door een sportarts met een oncologische specialisatie en daarna wordt er een sportplan op maat gemaakt. Met dit sportplan kan ik waarschijnlijk bij de fysiotherapie praktijk bij ons om de hoek terecht.

Vandaag zijn Rob en Sander jarig! Sander wordt 16! Gisteravond zijn vader en zoon om 23:45 vertrokken naar de kroeg om om 00:00 samen Sander's 1e legale biertje te drinken. Rob heeft erg genoten van zijn "vader/zoon" moment.

5 opmerkingen:

  1. Hoi schatten,
    Marion sterkte en wat goed dat jij er ff lekker tussenuit was, naar Sjobbe. Moet wel een verademing zijn. Dikke kus van mij.
    Robbie en Sander proficiat met jullie verjaardagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele dikke verjaardagsknuffel voor Rob en zoon en voor jou Marion een hele dikke voorzichtige-eerste-zonnige-voorjaarsdag-knuffel. En wat een POWER om Manfred te mailen. I klief jou!
    Veel liefs Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Marion,

    Ik lees je stukjes dagelijks met grote bewondering wat een openheid. Zodra ik weer naar mijn tweede moeder (hermien) ga kom ik zeker even langs om jullie een dikke knuffel te geven.
    Bully en Sander van harte

    Groetjes

    Eric

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ha sjattie,
    loop achter met het lezen!
    dus vandaar vandaag alsnog:
    van harte gefeliciteerd met die lekkere knuffelbeer van je en Sander.
    hey Robbie-kerel:
    alsnog van harte, hé.
    knuffel krijg je nog.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen